Eastern Cape Kudu - et smukt trofæ

kudu1

kudu2

Side by Side Safaris jagtområder ligger i hjertet af Eastern Cape Kuduens udbredelsesområde. Eastern Cape Kudu er en underart af Southern Greater Kudu, ca. 20% mindre i kropsstørrelse og med mindre horn.

Skindet er typisk mørkere og hårlaget længere end på Southern Greater Kudu. SCI har for mange år siden anerkendt East Cape Kuduen som underart og minimumskravet til medalje er væsentlig lavere for Eastern Cape Kudu, nemlig 98 point for bronze i forhold til 121 point for Southern Greater Kudu. En strækning på ca. 400 km uden kudupopulation adskiller de to arter, så der er ingen overlapning af leveområder. Brunsten starter i slutningen af maj måned og fortsætter hen til midten af juni. Det er den optimale tid for jagt på Eastern Cape Kudu. Her er der bevægelse i de gamle tyre, som ellers lever skjult resten af året.

En af vores gode svenske kunder nedlagde hele to kudutyre i guldmedalje-klasse hos os under den forgangne brunst – begge absolutte drømmetrofæer for Eastern Cape Kudu.