Facts
  • NAME: STEENBOK
  • SCIENTIFIC NAME: RAPHICERUS CAMPESTRIS
  • WEIGHT MALE: 11 KG
  • WEIGHT FEMALE: 11.5 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 52 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 52 CM
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Steenbok

Steenbok er en vildtart, som af jægere normalt udtales "steinbok". Dette kan ofte føre til en smule sprogforvirring. Steenbok er den største af mini antiloperne i Sydafrika. Disse smukke små antiloper findes i vid udstrækning på de åbne savanne-områder. Steenbok er ikke glad for at opholde sig i tæt bush.

Kun hannerne bærer opretstående små horn, og hannerne spottes normalt værende alene. Det er kun i brunsten, at de ses værende i par. Ligesom mange andre antilope arter, er disse små dyr mest aktive i løbet af morgen og aftentimerne. Både hanner og hunner kan være ekstremt territoriale. De forsvarer deres territorium mod alle udfordrere. Når en Steenbok opdager noget faretruende, lægger den sig fladt i græsset, for at undgå at blive opdaget.

Mange mindre riffelkalibre kan effektivt anvendes til jagt efter denne lille vildtart. Der kan sågar med succes anvendes store riffelkalibre, hvis der blot skydes med fuldkappet riffelammunition.

Side By Side Safaris eksklusive jagtlodge er placeret midt i jagtområdet for Steenbok. Der kan jages direkte fra lodgen. Trofækvaliteten er i den absolutte topklasse.

steenbok2_jagt

Steenbok-2015-01

Steenbok-2015-02

Steenbok-2015-03

Steenbok-2015-04

steenbok1_jagt

Steenbok-2015-05

steenbok-2016