Facts
  • NAME: SPRINGHARE
  • SCIENTIFIC NAME: PEDETES CAPENSIS
  • WEIGHT MALE: 3-4 KG
  • WEIGHT FEMALE: 3-4 KG
  • BODY LENGTH MALE: 36-43 CM
  • BODY LENGTH FEMALE: 36-43 CM
Springhare

Den sydafrikanske springhare er Sydafrikas svar på en lille kænguru. Springharen hører til familien af gnavere.

De har en kropsvægt på 3-4 kg, en kropslængde på 36-43 cm og en halelængde på 40-48 cm.

Springharer ligner små kænguruer, de sidder på bagbenene, som er meget lange og bruges som springben. Forbenene er korte, kun 1/4 af bagbenenes længde. Halen er kraftig og bliver brugt som balancestang under springene. De er bytte for en bred vifte af rovdyr, fra sjakaler til løver, og kan ved forfølgelse foretage spring på 3-4 m.

Springharer er kun nataktive og tilbringer dagen i underjordiske huler, som beskytter mod det varme klima og mod de fleste rovdyr.

Springharer er især talrige på græsklædte flodsletter, hvor de nemt kan finde føde og samtidig er jorden perfekt til deres huler.

Tidligere henregnedes springharer til egerngruppen, men de gives nu selvstændig status som egen unik vildtart.

Det kan anbefales at skyde denne vildtart med et haglgevær eller salonriffel kaliber .22.

Side By Side Safaris eksklusive jagt-lodge er placeret midt i jagtområdet for Springhare og der kan jages direkte fra lodgen.

springhare_jagt