Facts
  • NAME: KALAHARI SPRINGBOK
  • SCIENTIFIC NAME: ANTIDORCAS MARSUPIALIS HOFMEYRI
  • WEIGHT MALE: 41 KG
  • WEIGHT FEMALE: 37 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 75 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 75 CM
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Springbok, Kalahari

Springbok vurderes af mange jægere, for at være den smukkeste sydafrikanske gazelle. Springbok er valgt som national-dyret I Sydafrika. Dens navn betyder "jump buck", en nøjagtig beskrivelse af dens reaktion når den bliver skræmt og flygter. Springbok er legendarisk, da den vurderes som den mest velsmagende af alle afrikanske gazeller.

Kalahari Springbok er et selskabeligt flokdyr og hører hjemme på tørre, semi-ørken, åbne græsarealer, herunder Kalahari ørkenen. Dens primære levested er kalahari-ørkenen som strækker sig gennem Sydafrika og op gennem Namibia og Botswana. Den lever både af græs og blade, og er ikke afhængig af vand, selvom den vil drikke dagligt, hvis der er vand til rådighed fra vandhuller eller naturlige kilder.

Trofæ vurderingen kan være vanskelig, da både hanner og hunner bærer relativt små horn. Hannernes horn er kraftigere og længere end hunnernes. Kalahari Springbok er generelt markant større hornmæssigt end dens slægtning Common Springbok.

På grund af dens fænomenale syn og dens levested I ørkenen, vanskeliggøres jagten, som kan give store udfordringer.

Til jagt efter Kalahari Springbok, er der er brug for fladt-skydende riffel-kalibre, da lange skudhold ofte opstår I det åbne terræn. Valget af riffelkaliber til denne vildtart vil ofte være fra en 6.5x55 som vil være et godt valg. Andre effektive riffel-kalibre til formålet vil være en .270.

Side By Side Safaris, råder over en stor jagt-koncession, hvor der er en god bestand af Kalahari Springbok med en trofækvalitet i den absolutte topklasse.

Kalahari-Springbuck-2015

Springbuck-2015-02