Facts
  • NAME: RUSA STAG
  • SCIENTIFIC NAME: RUSA TIMORENSIS
  • WEIGHT MALE: 75 KG
  • WEIGHT FEMALE: 65 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 90 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 80 CM
Rusa Stag

Rusa Hjorten er en spændende og en af de mere sjældne vildtarter, som kan jages i Sydafrika. Oprindelig kommer den fra dens primære levested på øen Java i Indonesien. I dag findes der ligeledes en bestand i Eastern Cape provinsen i Sydafrika, hvor Side By Side Safaris har jagtretten.

Rusa Hjorten er et enestående tilpasningsdygtigt dyr. Den leve primært i tæt terræn, men ses også klare sig godt i semi-ørkenområder.

Hos Rusa hjorten er det kun hannerne som bærer horn, som kastes hvert år. Denne vildtart er meget social, og vil kun sjældent ses alene. Hvis en jæger eller andet faretruende bliver opdaget af denne hjorteart, alarmere dyrene straks hinanden med nogle ekstremt høje skrig/fløjt.

Selvom Rusa hjorten ikke er stor af krop, er der tale om en hårdfør vildtart, som bør nedlægges med en minimumskaliber af .270 eller 30.06.

Side By Side Safaris, råder over en stor jagt-koncession, hvor der er en bestand af Rusa Hjorte, med en trofækvalitet helt i topklasse.

rusa_stag_jagt

rusa_stag_jagt2