Facts
  • NAME: ROCK RABBIT
  • SCIENTIFIC NAME: PROCAVIA CAPENSIS
  • WEIGHT MALE: 4 KG
  • WEIGHT FEMALE: 4 KG
  • BODY LENGTH MALE: 50 CM
  • BODY LENGTH FEMALE: 50 CM
Rock Rabbit

Den Sydafrikanske Klippegrævling (Rock Rabbit) er på størrelse med en kanin. De er kompakte dyr med kort snude, små ører, korte ben og kort hale. Pelsen består af en fin inder pels og en grovere yderpels og varierer i farve fra grå til brun. Fodsålerne er forsynet med talrige svedkirtler og kan trækkes sammen, så de danner en sugekop. Det giver klippegrævlingerne et solidt fodfæste på sten og træstammer.

Fortænderne i overmunden er spidse og svagt krumme. Ligesom hos gnavere vokser de livet igennem og mangler emalje på bagsiden, så de skærpes ved slid. Til trods for de gnaverlignende træk er klippegrævlingerne dog ikke nærmere beslægtet med gnaverne, ej heller med grævlinger. Klippegrævlingernes nærmeste nulevende slægtninge er elefanterne.

Klippegrævlinger er udbredt i Afrika syd for Sahara. Klippegrævlinger klatrer glimrende og de lever af blade, græs og frugter. Som tilpasning til varmen kan de koncentrere deres urin ekstremt meget, så deres vandbehov bliver minimalt.

Den sydafrikanske klippegrævling er dagaktiv. Klippegrævlinge lever i familiegrupper bestående af én dominant han, 3-7 hunner og deres afkom. Klippegrævlinger udgør den primære føde for adskillige rovfugle, og de er desuden yndede byttedyr for rovdyr som Sjakal, Caracal, og Leopard.

Det kan anbefales at skyde denne vildtart med et haglgevær eller salonriffel kaliber .22.

Side By Side Safaris eksklusive jagt-lodge er placeret midt i jagtområdet for klippegrævlinge og der kan jages direkte fra jagt-lodgen.

rock_rabbit_jagt

rock_rabbit_jagt2