Facts
  • NAME: PORCUPINE
  • SCIENTIFIC NAME: ATHERURUS AFRICANUS
  • WEIGHT MALE: 5,4-16 KG
  • WEIGHT FEMALE: 5,4-16 KG
  • BODY LENGTH MALE: 64-91 CM
  • BODY LENGTH FEMALE: 64-91 CM
Porcupine

Porcupine (Hulepindsvin) er store gnavere på op til 16 kg. De har dele af kroppen dækket af lange børster og pigge. Piggene, som kan blive op til 50 cm lange, har forsvarsfunktion og kan brække af og gennemtrænge en angribers hud. Piggene på hulepindsvin er ikke giftige, men sårene kan inficeres og blive dødelige selv for løver og leoparder. Hulepindsvin advarer andre dyr om deres tilstedeværelse ved at rasle med piggene.

De Sydafrikanske hulepindsvin er kun nataktive og tilbringer dagen i underjordiske huler. Levestederne varierer fra tæt skov til halvørken. Føden er overvejende rødder, frugter og bær. I landbrugsområder kan hulepindsvin forgribe sig på afgrøder, fx kartofler, jordnødder og majs, hvorfor de mange steder jages.

Det kan anbefales at skyde denne vildtart med et haglgevær eller salonriffel kaliber .22.

Side By Side Safaris eksklusive jagt-lodge er placeret midt i jagtområdet for Hulepindsvin og der kan jages direkte fra lodgen.

porcupine_jagt