Facts
  • NAME: OSTRICH
  • SCIENTIFIC NAME: STRUTHIO CAMELUS
  • WEIGHT MALE: 155 KG
  • WEIGHT FEMALE: 145 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 1.7 M
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 1.73 CM
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Ostrich

The Ostrich (Struds) er klodens største fugl. Strudsen er udbredt over store dele af det sydlige Afrika og har kun to tæer, en meget lang hals og meget lange ben. Dens hals og hoved er dækket med fine dun, mens dens ben er nøgne. Hannerne er sorte i farven, hvorimod hunnen overvejende er grå.

Denne "Big Bird" lever i de mere tørre ørkenområder og forekommer i flokke på 5 til 40 fugle. Strudsen spise græs, bær, frø, ny udsprungne planter, små krybdyr og insekter.

Skindet fra strudsen er almindeligt anvendt som eksotisk læder. Læderet fra struds er ekstremt slidstærkt og meget populært.

Struds kan nedlægges med næsten enhver riffel. Ofte vil en skudchance opstå, mens man er på jagt efter en anden vildtart, så valget af riffel og riffelkaliber til strudse-jagt, vil ofte være den som man har ved hånden.

Trofæet laves ofte som en skulder montering, eventuelt med vingerne spredt ud. Bagskindet bliver ofte garvet til læder og indfarvet efter kundens ønsker.

Side By Side Safaris råder over flere nærtliggende jagtområder, hvor der findes et stort antal strudse.