Facts
  • NAME: ARABIAN ORYX
  • SCIENTIFIC NAME: ORYX LEUCORYX
  • WEIGHT MALE: 70 KG
  • WEIGHT FEMALE: 65 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 1.0M
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 1.0 M
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Oryx, Arabian

Arabian Oryx er en sjældne vildtart, som oprindelig kommer fra dens primære levested i ørkenområderne i landene: Sinai, Israel, Irak og Saudi Arabien . I dag findes der ligeledes en bestand i Karoo-ørkenen i Eastern Cape provinsen i Sydafrika, hvor Side By Side Safaris har jagtretten.

Arabian Oryx er et enestående tilpasningsdygtigt dyr. Den leve primært I åbent terræn, og kan overleve i de hårdeste omgivelser, som ekstreme ørkenområder. Den kan overleve uden vand i måneder, hvor den blot overlever på den væske den optager gennem dens føde.

En Arabian Oryx-(hun) har tendens til at være lidt mindre i krop end hannen. Hunnernes horn er slankere og oftest længere end hannernes. Arabian Oryx, er væsentlig mindre af krop, end den almindelige Oryx. Arabian Oryx vejer ca. 70 kg, hvorimod den almindelige Oryx nemt kan veje over 200 kg.

Arabian Oryx er en skudstærk antilope, som bør nedlægges med en minimumskaliber af .270.

Side By Side Safaris, råder over en stor jagt-koncession, hvor der er en bestand af Arabian Oryx, med en trofækvalitet helt i topklasse.

arabian_oryx_jagt

arabian_oryx_jagt2