Facts
  • NAME: MOUFLON
  • SCIENTIFIC NAME: OVIS ARIES ORIENTALIS
  • WEIGHT MALE: 50 KG
  • WEIGHT FEMALE: 35 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 90 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 75 CM
Mouflon

Muflon hører til Fåre-familien og stammer oprindelig fra bjergrige områder i landene: Corsica og Sardinien. I dag findes der en bestand i Eastern Cape provinsen i Sydafrika, hvor Side By Side Safaris har jagtretten.

En Muflon-vædder har en sort/brun pels, hvor der på midten af ryggen er en farveaftegning af en hvid ”saddel”. De kurvede horn fra en fuldvoksen vædde kan blive helt op til ca. 80 cm. lange.

Muflon lever primært i bjergrigt terræn, hvor de spiser græs og blade, og er bytte for de leoparder og ørne som lever I området. Muflon-får lever i flokke og er primært aktive i løbet af dagen og hviler i løbet af natten.

Til jagt efter Muflon, anbefales fladt-skydende riffel-kalibre, da lange skudhold ofte opstår i det åbne bjergrige terræn. Valget af riffelkaliber til denne vildtart kan være en .270, som vil være effektiv til formålet. Der er ikke tale om specielt store dyr, så store og kraftigere riffel-kalibre er ikke påkrævet til denne jagt.

Mouflon-2015

mouflon_jagt