Facts
  • NAME: NUBIAN IBEX
  • SCIENTIFIC NAME: CAPRA NUBIANA
  • WEIGHT MALE: 50 KG
  • WEIGHT FEMALE: 40 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 65-75 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 60-70 CM
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Ibex, Nubian

Nubian Ibex, hører til gede-familien og lever I bjergrige områder i landene Algeriet, Saudi-Arabien, Etiopien og Sudan. Ligeledes findes der en bestand I bjergområderne I Eastern Cape provinsen I Sydafrika, ikke langt fra Side By Side Safaris eksklusive safari-lodge.

Nubian Ibex er lys-gyldenbrun I farven, med en hvid bug. Nubian Ibex har lange tynde horn, der strækker sig op og derefter bagud og nedad. Hornene fra en Ibex-vædder kan blive op til en meter i længden, mens hunnernes ikke bliver længere end 30 cm.

Nubian Ibex lever udelukkende i bjergrigt terræn, hvor de hovedsageligt spiser græs og blade, og er bytte for de leoparder, ørne og gribbe som lever I området. Nubian Ibex lever i flokke og er kun aktive i løbet af dagen og hviler i løbet af natten.

Til jagt efter Nubian Ibex, anbefales fladt-skydende riffel-kalibre, da lange skudhold ofte opstår i det åbne bjergrige terræn. Valget af riffelkaliber til denne vildtart kan være en .270, som vil være effektiv til formålet. Der er ikke tale om specielt store dyr, så store og kraftigere riffel-kalibre er ikke påkrævet til denne jagt.