Facts
  • NAME: GIRAFFE
  • SCIENTIFIC NAME: GIRAFFA CAMELOPORDALIS
  • WEIGHT MALE: 1200 KG
  • WEIGHT FEMALE: 800 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 5 M
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 4.5 M
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Giraffe

Giraffen er den største drøvtygger og det højeste pattedyr på Jorden.

Begge køn har horn(som for begge køn er dækket af hud). Hornene på en han, er tykkere og skaldede på toppen, i modsætning til hunnernes.

Giraffen lever primært af bladene fra forskellige tjørnetræer og buske, og kan spise blade i en træ-højde, hvor ingen andre dyr kan nå, på nær elefanter. Giraffen spiser hovedsageligt i løbet af dagtimerne, og sover om natten.

Mennesket og Løven er deres eneste naturlige fjender grundet deres størrelse.

Giraffen har et usædvanligt godt syn, skarp hørelse, og er meget agtpågivende, alt dette kombineret med dens højde giver den en stor fordel, mod dens fjender. Jagt efter giraf kan være ganske udfordrende.

Giraffen har tyk, hård hud og vil kræve den samme kugle udvælgelse som til en Elefant. Mens en hurtig 7mm er lovlig, vil en .375 H&H være det optimale valg til denne vildtart. Skud med fuldkappede riffelprojektiler, vil være anbefalet. Skudplaceringen vil ofte være efter rygsøjlen. Hjertet er placeret meget anderledes end på antiloper. Hjertet ligger i midten af brystet, langt fremme og over skulder-leddene. Skud efter hjertet eller rygsøjlen, vil først ske efter grundig information fra den professionelle jæger.

Jagt efter Giraf er yderst interessant og spændende jagt, selv om giraffen ikke er optaget i rekordbøgerne.