Facts
  • NAME: FALLOW DEER
  • SCIENTIFIC NAME: DAMA DAMA
  • WEIGHT MALE: 60 KG
  • WEIGHT FEMALE: 50 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 85 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 30 CM
  • MATING SEASON: MARCH / APRIL
Fallow Deer

Dådyr er ikke en vildtart der oprindeligt stammer fra Sydafrika. Dådyr er importeret fra Europa i begyndelsen kolonisering af Sydafrika.

Dådyr er primært en græsæder, og er meget tilpasningsdygtig til de fleste levesteder. Specielt I Eastern Cape i Sydafrika, findes en stor bestand af dådyr.

Kun hannerne har gevirer. Hjortene kaster sit gevir årligt i det tidlige forår. Hjortene kommer i brunst, i løbet af marts og april.

Vedrørende valg af riffelkaliber, så vil alt fra en .270 til 30.06, være glimrende valg til formålet.

Side By Side Safaris råder over et godt jagtområde til netop Dådyr. Hornene fra en Sydafrikansk dåhjort, er generelt mindre trofæmæssigt, sammenlignet med europæiske dåhjorte. Jagtområdet er i umiddelbar nærhed af vores eksklusive jagt-lodge, hvilket gør det yderst komfortabelt for vores safari-klienter.