Facts
  • NAME: AFRICAN ELEPHANT
  • SCIENTIFIC NAME: LOXODONTA AFRICANA
  • WEIGHT MALE: 4700-6050 KG
  • WEIGHT FEMALE: 2160-3232 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 3,2-4,0 M
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 2,2-2,6 M
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Elephant

Elefanten er den største af ”The Big Five”, og bestemt en af de mest spændende og udfordrende. Nogle af de største Elefanter i verden nedlægges i dag i det sydlige Zimbabwe. Derfor har Side By Side Safaris indgået et samarbejde, med en af de bedste professionelle jægere i Zimbabwe, som har specialiseret sig i Elefantjagt.

En stor Elefant-han fra dette område kan veje op til 6000 kg. Elefanterne fra dette område bliver gennemsnitlig 40-60 år. De indtager ca. 450kg føde om dagen, hvilket også betyder, at de ofte vandrer store strækninger hver dag, for at finde tilstrækkelig med føde.

Når der jages elefant, tracker man ofte en elefantgruppe fra tidlig morgen, hvor det ud fra sporene kan ses, at der er en stor Elefant-han i gruppen. Det kan forventes at der pr. dag gennemsnitlig kan tilbagelægges 15 km tracking igennem bushen.

Som lovlig minimumskaliber til Elefantjagt, kan anvendes en kaliber .375, med tunge kvalitets-projektiler. Større riffelkalibre vil bestemt kunne anbefales.