Facts
  • NAME: CAPE BUSHBUCK
  • SCIENTIFIC NAME: TRAGELAPHUS SCRIPTUS
  • WEIGHT MALE: 42 KG
  • WEIGHT FEMALE: 28 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 79 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 69 CM
  • MATING SEASON: APRIL, MAY
Bushbuck, Cape

Bushbuck er den mindste af spiralhorn antiloperne. Jagt efter Bushbuck kan være en reel udfordring, da den er ekstrem sky. For det meste ses Bushbuck gå for sig selv. Den foretrækker floder, skov og tæt krat og findes altid i nærheden af en vandkilde, hvor den skal drikke dagligt. Primært spiser den blade, blomster og frugt fra træer og buske når den om natten og tidlig morgen er ude for af spise.

Bushbuck er ikke noget specielt stor dyr med en max-vægt på 42 kg. Det kun hannerne der bærer horn og de gamle hanner er betydeligt større og normalt mørkere i farven end hunnerne.

Bushbuck-jagt med en riffelkaliber af 30.06 er et godt valg til denne vildtart. Skud placeringen er yderst vigtigt, da Bushbuck kan være yderst farlige og aggressive. Hvis en Bushbuck flygter ind i tæt dækning efter skudafgivelse, som den helt sikkert vil forsøge at gøre, skal man være meget forsigtig ved eftersøgningen.

Side By Side Safaris råder over nogle super jagtområder til Bushbuck. Jagtområderne er i umiddelbar nærhed af vores eksklusive jagt-lodge. Trofækvaliteten er i absolut topklasse.

cape_bushbuck_jagt