Facts
  • NAME: BLACKBUCK
  • SCIENTIFIC NAME: ANTILOPE CERVICAPRA
  • WEIGHT MALE: 34-45 KG
  • WEIGHT FEMALE: 31-39 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 83 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 73 CM
  • MATING SEASON: OCTOBER & NOVEMBER
Blackbuck

Blackbuck lever almindeligvis på åbne sletteområder i det centrale Indien, Nepal og Pakistan. Blackbuck blev for mange år siden udsat flere steder I Eastern Cape provinsen I Sydafrika, hvor der I dag findes en bestand af denne kønne vildtart.

Blackbuck-hannens pels er sort/hvid, men kan også variere i farven brun/hvid. Denne vildtart lever normalt i større grupper fra 5-50 dyr.

Det er kun Blackbuck-hannen som bærer horn. Hornene er tæt snoede og har dybe riller, som gør denne vildtart til et eftertragtet trofæ. Hornene kan opnå en længde på ca. 70 cm.

Til jagt efter Blackbuck, kan anbefales fladt-skydende riffel-kalibre, da lange skudhold ofte opstår i det åbne terræn. Valget af riffelkaliber til denne vildtart vil f.eks. kunne være en .270.

Side By Side Safaris kan tilbyde jagt efter Blackbuck, i et 23.000 Hektar stort jagtområde nord-øst for vores eksklusive jagtlodge.

blackbuck_jagt

blackbuck-2016