Facts
  • NAME: BARBARY SHEEP
  • SCIENTIFIC NAME: AMMOTRAGUS LERVIA
  • WEIGHT MALE: 140 KG
  • WEIGHT FEMALE: 110 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 100 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 80 CM
  • MATING SEASON: THROUGHOUT THE YEAR
Barbary Sheep

Barbary Sheep hører til fåre-familien og stammer oprindelig fra bjergrige områder i det Nordlige Afrika i landene: Tunesien, Chad og Sudan. I dag findes der en bestand i bjergområderne i Eastern Cape provinsen i Sydafrika, ikke langt fra Side By Side Safaris eksklusive safari-lodge.

Barbary Sheep er rød/brun I farven, og har små kraftige bagud-bøjede horn.

Barbary Sheep lever udelukkende i bjergrigt terræn, hvor de hovedsageligt spiser græs og blade, og er bytte for de leoparder og ørne som lever I området. Barbary Sheep lever i flokke og er primært aktive i løbet af dagen og hviler i løbet af natten.

Til jagt efter Barbary Sheep, anbefales fladt-skydende riffel-kalibre, da lange skudhold ofte opstår i det åbne bjergrige terræn. Valget af riffelkaliber til denne vildtart kan være en .270, som vil være effektiv til formålet. Der er ikke tale om specielt store dyr, så store og kraftigere riffel-kalibre er ikke påkrævet til denne jagt.