Facts
  • NAME: ADDAX
  • SCIENTIFIC NAME: ADDAX NASOMACULATUS
  • WEIGHT MALE: 100-125 KG
  • WEIGHT FEMALE: 60-90 KG
  • SHOULDER HEIGHT MALE: 115 CM
  • SHOULDER HEIGHT FEMALE: 110 CM
Addax

Addax antilopen er en unik og yderst sjældne vildtart, som oprindelig kommer fra dens primære levested i Sahara ørkenen. I dag findes der ligeledes en bestand nær karoo-ørkenen i Eastern Cape provinsen i Sydafrika, hvor Side By Side Safaris har jagtretten.

Addax antilopen er også kendt under navnet ”screwhorn” antilopen. Dette navn komme fra dens imponerende skruede horn.

Farven på pelsen afhænger af sæsonen - om vinteren er den grålig-brun med hvid bagpart og ben, og langt brunt hår på hovedet, nakke og skuldre, og i løbet af sommeren bliver pelsen næsten helt hvid.

Addax antilopen lever primært af græs og blade fra alle tilgængelige buske. Disse dyr er godt tilpasset til at eksistere i ørkenområder, og kan leve uden vand i lange perioder. Addax danner flokke af 5 til 20 dyr, bestående af både hanner og hunner. Flokken ledes normalt af den ældste hun.

Addax fantes engang i stort antal i Nordafrika, hjemmehørende i Chad og Niger. Den uddøde i Algeriet, Egypten, Libyen, Sudan og det vestlige Sahara. Senere er den blevet genindført i Marokko, Tunesien og Sydafrika.

Grundet dens levested i ørkenområder, vil en fladt-skydende riffel være anbefalet. En kaliber .270 med et kvalitetsprojektil bør betragtes som minimum. En 30.06 eller 7mm vil være et godt kalibervalg, når der jages Addax.

Side By Side Safaris, råder over en jagt-koncession i Eastern Cape, hvor der er en bestand af Addax, med en trofækvalitet i den absolutte topklasse.